Sunday, March 31, 2013
ေကာ္လိုရာဒိုကင္ဆာေလ့လာေရးတကၠသိုလ္မွ ေလ့လာမႈတစ္ခုအရ ၾကက္ဟင္းခါးသီးအရည္က ပန္ကရိယင္ဆာဆဲလ္မ်ားအား ေသဆံုး သြားေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။
လြန္ခဲ့ေသာ သံုးႏွစ္ခန္႕ ကလည္း ေလ့လာသူမ်ားက ၾကက္ဟင္းခါးသီးထြက္
ကုန္မ်ားကရင္သားကင္ဆာအေပၚ ေကာင္းက်ိဳးသက္ေရာက္ပံုမ်ားအား ျပသခဲ့သည္။ ယခုေလ့လာမႈအား ေကာ္လိုရာဒို တကၠသိုလ္မွကင္ဆာကာကြယ္ေရး
ႏွင့္ ထိန္းခ်ဳပ္ေရးဌာန ႏွင့္ Skaggs ေဆး၀ါးကၽြမ္းက်င္မႈ သိပၸံမွ ပါေမာကၡ Rajesh Agerwal က လုပ္ေဆာင္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
ထို႕ျပင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးအား အိႏၵိယႏွင့္ တရုတ္ ရိုးရာ ေဆးက်မ္းမ်ား၌ အမ်ိဳးအစား (၂) ဆီးခ်ိဳကုသရာ၌ အသံုးျပဳခဲ့သည္မွာ ရာစုႏွစ္ေပါင္း မ်ားစြာ ၾကာျပီျဖစ္သည္။
Agarwal က ၾကက္ဟင္းခါးသီးက ပန္ကရိယ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား၏ လုပ္ငန္းေဆာင္တာကို ေျပာင္းလဲသြားေစရံုသာမက ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား စြမ္းအင္ရရွိမႈ နည္းေစေသာ အင္ဇိုင္းတစ္မ်ိဳးကို လႈံ႕ေဆာ္ေပးသည့္အျပင္ ပန္ကရိယဆဲလ္မ်ားမွ အင္ဆူလင္ထုတ္မႈအား လည္း မွန္ကန္ေစသည္။
ၾကြက္မ်ားတြင္ စမ္းသပ္ခဲ့ရာ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အရည္တိုက္ေကၽြးထားေသာ ၾကြက္မ်ားတြင္ ပန္ကရိယကင္ဆာျဖစ္ပြား ႏိုင္ေခ် ၆၀%ခန္႕ ပိုနည္းေၾကာင္း သိရသည္။
အပိန္ေလး
ref: MNT
Health Updates Journal
0 comments:
Post a Comment