၁. ေန႔စဥ္ ေရ ဖန္ခြက္ ၈ခြက္ခန္႔ ေသာက္ပါ။
၂.သၾကားမုန္လာကို အပိုင္းပိုင္း ခုတ္ျဖတ္၍ အရည္ညွစ္ျပီး သင္၏မ်က္ႏွာေပၚ ၅မိနစ္ခန္႔
လိမ္းက်ံထားပါ… ထို႔ေနာက္ ဆပ္ျပာအေပ်ာ႔စားျဖင္႔ မ်က္ႏွာကို သန္႔စင္ေပးပါ။
၃.နံ႔သာကို ႏွင္းဆီေရျဖင္႔ေဖ်ာ္၍ ႏြားႏို႔ အနည္းငယ္ေရာကာ သင္႔မ်က္ႏွာႏွင္႔
ကိုယ္ခႏၶာကို လိမ္းက်ံျပီး ၁၅မိနစ္ခန္႔ၾကာလွ်င္ ေရခပ္ေႏြးေႏြးျဖင္႔
ေဆးေၾကာေပးပါ။
၄.ေရခြက္ထဲ ပ်ားရည္အနည္းငယ္ထည္႔ကာ မနက္ခင္းတိုင္း ေသာက္သံုးေပးပါက သင္႕အသားအေရကို စိုေျပ ေခ်ာေမြ႕ ေတာက္ပ ေစႏိုင္ပါသည္။
၅.ပ်ားရည္ကို အနည္းငယ္ အပူေပးျပီး ေရွာက္ရည္၊ သံပုရာရည္ျဖင္႔ ေရာကာ မ်က္ႏွာကို ၁၀မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းတင္ေပးပါ။
၆.နႏြင္း၊ နံ႔သာ၊ သံလြင္ဆီ တို႕ကို ေရာစပ္၍ ခႏၶာကိုယ္ကို လိမ္းေပးျပီး ၁၀မိနစ္ခန္႕ၾကာလ်င္ ေရေဆးပစ္ပါ။
၇.ႏြားႏို႕ျဖင္႔ ခႏၶာကိုယ္ကို ႏွိပ္နယ္ေပးပါ။ ႏြားႏို႔သည္ အေရျပားကို ေခ်ာေမြ႔သန္႔စင္ေစေသာ အေကာင္းဆံုး အားျဖည္႔အလွဆီ ျဖစ္ပါသည္။
၈.အခန္းတြင္း အပူခ်ိန္ကို ပံုမွန္အေနအထားတြင္သာ ထားရွိပါ။ အလြန္ေအးျခင္း
အလြန္ပူျပင္းျခင္း စေသာ အစြန္းေရာက္ အေနအထားကို ေရွာင္က်ဥ္ပါ။
၉.ေရကို အခ်ိန္ၾကာၾကာခ်ိဳးပါက သင္၏ခႏၶာကိုယ္ရွိ ဆဲလ္အေသမ်ား အလုိလို
ဖယ္ရွားျပီးသား ျဖစ္သြားပါလိမ္႔မည္။ တဘက္ျဖင္႔ ၾကမ္းတမ္းစြာ
ပြတ္တိုက္ျခင္းကို ေရွာင္ၾကဥ္ပါ။
၁၀. ဗီတာမင္ ေအႏွင္႔စီ မ်ားမ်ားပါ၀င္ေသာ အစားအစားကို စားပါ။
၁၁.ေနပူထဲထြက္ဖန္မ်ား၍ အေရျပားမ်ား ေနပူေလာင္ေသာ္ ပံုမွန္အသားအေရ ျပန္ရရွိရန္အတြက္ သခြားရည္ႏွင္႔
ခရမ္းခ်ဥ္သီးရည္ ဆတူေရာကာ ၄င္း အပူေလာင္ေသာေနရာကို လိမ္းျပီး
၁၀မိနစ္ခန္႕ၾကာလွ်င္ ေရေဆးခ်လိုက္ပါ။
၁၂.မုန္ညင္းဆီျဖင္႔ အေရျပားကို ၅မိနစ္ခန္႔ ႏွိပ္နယ္ျပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ အႏုစား သို႔မဟုတ္ ဆပ္ျပာအေပ်ာ႔စားျဖင္႔ ေရခ်ဳိးေပးပါ။
၁၃. ဒိန္ခ်ဥ္ႏွင္႔ ဂ်ံဳမႈန္႔တို႔ကို ေရာနယ္ကာ မ်က္ႏွာေပၚတြင္ ၅မိနစ္ခန္႕ထားျပီး ေဆးေၾကာေပးပါ။
၁၄.အသားအေရ ၾကမ္းတမ္း ညစ္ႏြမ္းေနေသာသူမ်ား အေရျပား ျပန္လည္စိုေျပ လွပလာေစရန္အတြက္ အသီးအႏွံ
မ်ားမ်ားစားပါ။ မခ်က္ျပဳတ္ထားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ (အသုပ္)
မ်ားမ်ားစားပါ။ဆိတ္ႏို႔၊ ခ်ိစ္၊ ေထာပတ္သီး၊ မံုလာထုပ္၊ ပင္လယ္ေက်ာက္ပြင္႔
တို႔ကို မ်ားမ်ားစားေပးပါ။
၁၅. အေရးအေၾကာင္း၊ အတြန္႔မ်ားေသာ မ်က္ႏွာႏွင္႔ အသားအေရ ပိုင္ရွင္မ်ားအတြက္
သခြားသီးသည္ အေကာင္းဆံုး ကုသေပးႏိုင္ေသာ သဘာ၀ေဆးတစ္လက္ျဖစ္ပါသည္။
သခြားသီးကို ပါးပါးလွီးကာ မ်က္ႏွာျပင္ေပၚတြင္ ၁၅မိနစ္ခန္႕ထားျပီး
ေရစင္ေအာင္ေဆးလိုက္ပါ။
၁၆.အဖုအပိန္႕မ်ားေသာအေရျပားပိုင္ရွင္မ်ားသည္ ပဲပင္ေပါက္၊ ဘာလီ၊ ဂ်ံဳ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ၊ သဖန္းသီး၊
သတြတ္သီး၊ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ စသည္တို႕ကို မ်ားမ်ားစားသံုးသင္႔ပါသည္။
၁၇.ေျခာက္ေသြ႕ကြဲအက္ေနေသာ အသားအေရမ်ားအတြက္ ဂ်ံဳျမက္ႏုႏွင္႔ အစိမ္းေရာင္ မ်ားမ်ားပါေသာ အသီးအရြက္မ်ားကို စားသံုးသင္႕ပါသည္။
0 comments:
Post a Comment